Amit még nem tudsz a COMPACFOAM®-ról - III. rész

Amit még nem tudsz a COMPACFOAM®-ról - III. rész

Miben rejlik a stabilitása?

Sokszor hivatkozunk arra, hogy a tiszta EPS-ből álló, innovatív építőanyag versenytársaihoz képest jóval stabilabb szerkezetű. A COMPACFOAM® egyedülálló tulajdonságait leleplező sorozatunk következő részében most erről írunk részletesebben.

A formatartó és stabil szerkezet lényegében az anyag nyomószilárdságától függ, ami az összetételének minőségére vezethető vissza. A szerkezete minden anyagminőségben térbeli iránytól független, azaz izotróp. Ennek köszönhetően a fizikai tulajdonságai minden irányba megegyeznek.

Amit még nem tudsz a COMPACFOAM®-ról - III. rész_1.jpg

A mindössze 200 kg/m3súlya ellenére kiemelkedően erős, modern anyag. 2%-os tömörítésnél akár 0,8- 4 N/mm2 is lehet a nyomószilárdsága. Így átlagos terhelés esetén csupán 2-5%-os a deformáció, ami a piacon kapható szigetelőanyagokkal összehasonlítva elhanyagolható tényező, hiszen más esetben jelentősebb nagyobb az elváltozás mértéke.

Egyértelmű tehát, hogy a COMPACFOAM®-ot stabil szerkezete is kiemeli versenytársai közül. Ezáltal a szakemberek is szívesen alkalmazzák többekközött aljzat és ablakpárkány szigeteléshez, valamint előtétfal szereléséhez nagy kinyúlású, nehéz elemek esetén is.

Amit még nem tudsz a COMPACFOAM®-ról - III. rész_2.jpg

Végezz te is megbízható munkát a stabil építőanyaggal! Ismerd meg további tulajdonságait vagy töltsd le a műszaki rajzokkal tűzdelt, felhasználási módokat bemutató útmutatóinkat!