Amit még nem tudsz a COMPACFOAM®-ról - IV. rész

Amit még nem tudsz a COMPACFOAM®-ról - IV. rész

Az újrahasznosított anyag

A környezetszennyezés és a károsanyag-kibocsátás az építőiparban is hatalmas problémát jelent. A települések energiafelhasználása akár 40-50 százalékkal is csökkenhetne, ha minden épület közel nulla energiaigényű lenne. A nulla energiaigény megteremtéséhez szükségszerű a jó kivitelezés és a megfelelő nyílászárok választása, de a legfontosabb szempont a hatékony hőszigetelés.

compacfoam 1.png

Melyik hőszigetelő anyag nyújthat megoldást?
A fenntarthatóság megteremtése érdekében célszerű az újrahasznosítotható hőszigetelő anyagok minél szélesebb körű alkalmazása. Érdekes a tény, hogy az építőipar legkevésbé környezetszennyező hőszigetelő anyaga a műanyag egy fajtájából készül. A polisztirolt először az Építőanyagok Környezetvédelmi Szervezete minősítette kiemelkedően környezetkímélő szigetelőanyaggá és ezt 2018-ban a svájci Büro für Umweltchemie kutatása is megerősítette.

A COMPACFOAM hőszigetelés alternatív megoldást nyújt a környezetkímélő szigetelésre. Az EPS további nagy előnye, hogy anyaga nem irritálja a bőrt vagy a légutakat, és vágásakor por sem keletkezik. Ennek köszönhetően védőfelszerelés nélkül kezelhető, beépítése egyszerű és zökkenőmentes.

COMPACFOAM-ból, COMPACFOAM ECO
A COMPACFOAM hőszigetelő anyagokból keletkezett hulladékot újrahasznosítva jön létre a COMPACFOAM ECO. A COMPACFOAM ECO ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a COMPACFOAM: Kiváló hőszigetelő és nagyszilárdságú!

A tiszta hulladék gyárba való visszajuttatásával a folyamat hosszú távon fenntartható és a felhasználóknak is jó, ugyanis nem kell gondoskodniuk a megsemmisítésről, így költséghatékony.

compacfoam 2.jpg

Lapozz bele a COMPACFOAM katalógusba, ha több információt szeretnél kapni a terméktulajdonságokról.